Over

“Het is dankzij de klant dat wij boterhammen hebben, daarom is het belangrijk te weten wat de klant echt wil.”
Van Loock Motoren is een familiebedrijf sinds 1974. Samen met mijn zus ben ik nu de derde generatie binnen het bedrijf. Maar de familie is groter. Ons personeel hoort net zo goed bij de familie waarbinnen vakmanschap en trots ons bindt.

Mijn vader werkte hard en hij was een technieker in hart en nieren. Bij oudere “Electro Bobinage Van Loock” klanten hoor ik veel respect voor zijn gedreven vakmanschap. Ik houd me vandaag meer bezig met het managen, sturen en performant maken van ons bedrijf, maar heb dagelijks contact met de werkvloer om de voeling met de praktijk te houden.

Mijn zus Annick, mede zaakvoerder, zorgt ervoor dat het bedrijf ook financieel op  koers blijft. Dit is zeker zo belangrijk om te vermijden dat sommige klanten denken dat wij ook een bank zijn.
Dank zij haar kordaatheid en doortastendheid is VLM een erg gezond bedrijf met zeer hoge rating bij banken en overheid

Waar we naartoe willen, is de nummer 1 zijn in prijs/kwaliteit voor herstel en onderhoud van elektrische roterende machines binnen een straal van 500 kilometer rond Antwerpen. Nu doen we roterende machines tot 20 ton, we gaan voor 40 ton.

Het gaat mij daarbij niet om meer mensen, maar om meer kwaliteit. Veel geld en veel personeel is geen garantie dat het heel goed loopt. Belangrijk is mensen goed voorbereiden, zodat iedereen weet wat hij moet doen. Zo ontstaat rust en uit die rust kun je enorme resultaten halen.

Dat doen wij door ons technisch te specialiseren en meedenken met de klant. Door pragmatisch denken en ons af te vragen hoe het anders kan. Hoe kunnen we het productieproces van onze klanten optimaliseren en zo voor hen waarde toevoegen.

Wij zien bij herstellingen meestal gevolgschade. De oorzaak voor motorproblemen ligt dan meestal buiten de motor.En als dat probleem niet wordt weggenomen, gaat de motor sneller terug stuk. Meer en meer groeien we daarom van het zuiver herstellen naar onze hersenen gebruiken om een beter rendement te krijgen bij klanten.

Persoonlijk contact is daarom essentieel om dialoog te krijgen. En Van Loock Motoren is groot geworden door persoonlijk contact. Het is dankzij onze klanten dat wij boterhammen hebben, daarom is het belangrijk te weten wat de klant echt wil.

Ing. Bob en Annick Van Loock

Bekijk onze certificaten